הרבה נשים תוהות למה לצפות במחזור החודשי שלהן ואם מה שהן חוות הוא תקין ונורמלי. בואו נעשה קשת סדר.
את יכולה להשתמש במחזור החודשי שלך כאינדיקציה לבריאות הכללית שלך. למעשה כיום מחשיבים את המחזור החודשי, כסימן חיים החמישי, לבריאות האישה. הארבע סימנים הראשונים הם: קצב הלב (דופק), חום הגוף, לחץ דם וקצב הנשימה. אם את לא מקבלת מחזור חודשי סדיר כולל ביוץ זה יכול להשפיע על בריאות הלב שלך, בריאות העצמות והפוריות שלך לטווח ארוך.
המחזור חודשי הוא חלון לבריאותך הכללית כאישה
ולא רק קשור לאם את יכולה או לא להכנס להריון.
מה ההבדל בין ווסת ומחזור?
ווסת זה הימים בהן את מדממת, היום הראשון של הדימום זה גם היום הראשון של תחילת המחזור החודשי שלך. אורך המחזור החודשי הוא מספר הימים מהיום הראשון של הווסת עד הווסת הבאה.
היום הראשון של המחזור, זה היום הראשון של הווסת בו מופיע הדימום. אם את חווה הכתמה לפני שיש ממש דימום, את יכולה להחשיב את ההכתמה כיום הראשון, אבל תהיי עקבית בהחשבתה גם במחזורים הבאים. יש נשים שלא מחשיבות את ההכתמה ויתחילו לספר ממש מהדימום את היום הראשון. כל שיטנ בסדר אם את עקבית.
כמה זמן אמור להיות המחזור שלך?
המחזור הממוצע הוא בערך 28 יום. יש קורולוציה חזקה בין הירח לבין המחזור החודשי. הזמן הממוצע למחזור הירחי הוא 29.5 ימים.
המחזור שלך יכול לנוע בין 21 יום ל45 יום ועדין יחשב נורמלי. 45 יום זה בהחלט ארוך מאוד, ורוב המומחים יגידו שאורך מחזור תקין הוא עד 35 יום. הנקודה החשובה היא שאורך המחזור נמשך פחות או יותר אותו דבר בין המחזורים, ואין הפרשים של יותר משבוע.
אז אם לסכם את זה במספרים, את תמצאי שהמחזור שלך הוא בד"כ בין 30-31 יום, אבל יש פעם או פעמיים בשנה שהמחזור יימשך 35-36 ימים. זה נחשב נורמלי כי יש גורמים שמשפיעים על הביוץ ועל הופעת הווסת. באופן אידאלי ההבדל בין המחזורים יהיה פחות משבוע ורק כמה ימים. זה סימן שההורמונים בגופך עובדים טוב.
מה יכול להשפיע על אורך המחזור שלך?
אם יש לך מחזורים שונים מאוד באורכם את צריכה לשים לב מה גורם לכך. לחץ, מעברים, חולי, שינויי תזונה, פעילות גופנית, אלו יכולים להשפיע על המחזור שלך, לדחות את הביוץ ולגרום למחזור להתארך. אחד היתרונות של שיטת מודעות לפוריות, הוא שאת יכולה לרשום הערות על שינוים בשגרה שלך בטבלה ולראות איך הם משפיעים על אורך המחזור שלך, הביוץ וכד'.
אם את רושמת בטבלה ושמת לב שהביוץ מתעכב, זה יתן לך סימן לכך שהמחזור החודש יהיה ארוך יותר מהרגיל וזה מאוד יעיל ומונע ממך להיכנס לפניקה ולחץ כשהווסת תתעכב. גם אם את עדין לא משתמשת בשיטת מודעות לפוריות, רק להיות מודעת לאורך המחזור שלך ולשינוים במצב הרוח ובאורח החיים וכד' ייתן לך רמזים חשובים על המחזור שלך. אני ממליצה לך לרשום ביומן כדי לעקוב. אנחנו חושבות שנזכור אבל בפועל זה פחות קורה.
איך אפשר לשוחח על המחזור בלי לדבר על דם?
דם ווסת אמיתי הוא דימום שמגיע בערך שבועיים אחרי הביוץ. זה פרט חשוב להזכיר כי נשים מדממות גם כשהן לוקחות גלולות למניעת הריון ועוד אמצעי מניעה הורמונליים, אבל זה לא נחשב דם ווסת אמיתי. דם אמיתי תמיד יהיה אחרי שבועיים ביוץ .
הזכרתי מקודם את התופעה של הכתמה, היא נפוצה, אבל אידאלי, לא אמורה להיות, זה עלול להיות סימן להורמונים לא מאוזנים.
צבע הווסת אמור להיות כמה גוונים של אדום: מורוד עד אדום יין עמוק. אבל זה לא צריך להיות חום, סגול או שחור. אמורה להיות כמות קטנה של דם קרוש או חוטי דם אבל לא יותר מדי. באופן נורמלי אמור להיות דם נוזלי בלי קרישי דם וכד'.
מה זה זרימת דם תקינה?
עוד נושא שכמעט לא מדובר, זה הנושא של זרימת הדם. יש שני דפוסים נורמלים: הראשון זה זרם חלש ואז מתגבר ושוב נחלש , שהדימום הופך מזרימה חלשה לכבדה ואז שוב לחלשה לפני שהוא מסתיים. הדפוס השני זה שמתחילה זרימה כבדה, נשארת כבדה ואז מתונה וחלשה לפני סיום. דפוס לא נורמלי זה שאין שינויים והזרימה נמשכת אותו דבר כמה ימים או שהזרימה לא ממשיכה כל הימים, אלא עוצרת ואז ממשיכה מחדש.
כמה ימים של דימום נחשב תקין?
דימום נורמלי נמשך 4-7 ימים, יש נשים שיש להן דימום 3 ימים וזה נורמלי להן, אבל רוב הנשים ידממו לפחות 4 ימים. זרימה מאוד חלשה בהתחלה ובסוף הווסת ליום יומיים נחשב תקין. אם לאישה היו 7 ימים של דימום כבד, זה מעורר חשש. זה אולי יפתיע אותך לדעת, שממוצע איבוד הדם בווסת, הוא 30 מ"ל, שזה די מעט כשחושבים על זה. אם תאבדי 80 מ"ל בווסת אחת, זה עדין נחשב נורמלי, אבל אם תאבדי יותר מזה זה נחשב דימום כבד. אם את רוצה לדעת כמה דם את מאבדת בווסת, את יכולה למדוד בעזרת כוס ווסת, שלרובן יש סימני מדידה עליהן, אז זה ממש פשוט למדידה כך. אם משתמשת בטמפון או בפד, תסתכלי על האריזה, על רובן כתוב כמה נוזל זה מחזיק. הטמפון או הפד הממוצע, מחזיר 5 מ"ל נוזל שזה כפית נוזל, אז פשוט תספרי כמה פעמים את מחליפה טמפון או פד ממש ספוגים או את הכוס ווסת כדי לקבל מושג כמה דם את מאבדת בווסת. במחקר אחד שקראתי, ציינו שנשים גבוהות, עם ילדים, נשים לקראת גיל המעבר, הן בעלות זרימה ודימום חזקים ביותר.
כאבי ווסת
לצערי, שום דיון על מחזור, לא יהיה שלם, מבלי לשוחח על הכאב. את לא אמורה לחוות כאב במחזור שלך. אולי זה מפתיע. ולכולם יש סף כאב שונה, מה שאחת מדווחת כאי נוחות יכול עבור אחרת להיות כאב חריף וחזק.
שינויים משניים שנשים חווות כמו רגישות בשדיים, התכווצויות קלות ברחם, כאבי גב תחתון, שינוים קלים בעיכול ונפיחות קלה, הם נורמלים ונגרמים משינוי ההרומונים בגופך. הדגש כאן הוא על תופעות קלות, מה שמתחיל ממש להשפיע על חייך, כאב חמור עד מצב שאת נוטלת משככי כאבים, אז שווה לבדוק על שיטה הוליסטית שיכולה להקל על הכאב ועל אי הנוחות.
ובכל זאת, למרות שכאבי ווסת הם נפוצים, הם לא נורמלים. ווסת לא אמורה להיות כואבת ויש טיפולים הוליסטיים רבים שיכולים למנוע את הכאב. אני מטפלת בשיטת סובאדה (לשעבר אוריגו), עיסוי בטני שבא משבט המאיה, לעיתים קרובות אני עובדת עם מטופלות על הקלת כאבי ווסת. נשים רבות בשוק מכך שהם לא חוות כאב בווסת ושלאחר שנים של סבל כל חודש, הווסת יכול להופיא ללא כאב!
אם את חווה כאבי ווסת חמורים, זה משבש את החיים שלך, אני מאוד ממליצה לך לקבל עזרה. כשאת חושבת על כמות הימים שאת בווסת במהלך החיים, זה ממש נשמע הגיוני לטפל בכאב המלווה לזה ועדיף מוקדם ממאוחר.
מה זה PMS?
אחד הדברים המהותיים שאישה חווה בזמן הווסת, זה שינוי במצב הרוח. זה טבעי לחוש רגשות שונים במהלך החודש. יש מחקרים מעניינים וארוכים על הקשר בין המחזור החודשי לשינוי עונות השנה, את ממש יכולה לראות איך כל שבוע במהלך המחזור החודשי שלך, הוא כמו עונה אחרת .בדיוק כמו שאנחנו חווים מזג אויר שונה בכל עונה, אנחנו חוות מצב רוח אחר בכל שבוע במהלך החודש וזה 100% נורמלי.
את לא חייבת להיות שמחה, חברותית ואנרגטית כל החודש. שיש ימים שאת מרגישה שאת צריכה להוריד הילוך, ימים שאת מעט מצוברחת ורוצה להיות לבד ובפחות מגע או ימים שאת אנרגטית יותר, חברותית יותר ויצרנית יותר, הם נורמלים לחלוטין. אל תתני לאף אחד לומר לך אחרת, נשים הן יצורים מחזוריים ואנחנו צריכות לקבל את זה באהבה וחיבוק.
אחרי שאמרתי את כל זה, מצבי רוח קיצוניים מדי, הם כן סימן לחוסר איזון ובמיוחד אם הם משפיעים על חייך בצורה משמעותית מדי. יש דרכים טבעיים לטפל בזה כולל סובאדה, רפלקסולוגיה ושינוי בתזונה.
מתי לבקש עזרה כדי לשפר את המחזור שלך?
בגדול, אם את מרגישה שמשהו לא תקין וזה משפיע באופן שלילי על החיים שלך, אפילו רק לכמה ימים בחודש כדאי לחפש טיפול שיכול לעזור לך לחוות מחזור ללא כאבים ובלי יותר מדי שינויים דרמטיים במהלך החודש.
כמה סימנים שכדאי לפנות לאשת מקצוע שמתמחה בתחום:
- סמיכות המחזור שלך היא פחות מ24 או יותר מ35 יום.
- לא קיבלת מחזור למעלה מחצי שנה.
- אורכי המחזורים שלך שונים ב20 ימים זה מזה, אחד יכול להיות 20 יום ואחריו מחזור של 47 יום.
- הווסת קצרה מ4 ימים או ארוכה מ8 ימים
- את מכתימה יותר מ3 ימים לפני המחזור
- את מכתימה יותר מיומיים לאחר המחזור
- הדימום בווסת ממש קל פחות מ10 מ"ל
- הדימום בווסת ממש כבד יותר מ80 מ"ל
- את ממש מספיגה טמפון כל שעה- שעתיים
- יש לך הכתמה לא מוסברת בין המחזורים
- יש לך כאבי מחזור בינוניים- קשים מאוד
- יש לך כאבי ביוץ בינוניים- קשים מאוד
המחזור שלך בשלבים שונים בחיים שלך
קחי בחשבון, שהמחזור החודשי, יכול להשתנות בשלבים שונים בחיים שלך. במהלך הריון והנקה זה טבעי שאין מחזור, לעומת זאת בשלבים אחרים של החיים, אם המחזור שלך נעלם, חשוב לבדוק מה קורה בחיים שלך שגרם לזה, כי זה סימן לזה שמשהו לא תקין. זה יכול להיות קשור ללחץ, משקל גוף ועוד נושאים רפואיים.
איך מקבלים עזרה?
אם את חווה אחד מהעניינים האלה במהלך המחזור החודשי שלך, אני מעודדת אותך לצור קשר איתי וגם להיבדק אצל רופא. אלו הם נושאים שמגיעים אלי לקליניקה ואני מטפלת בהם בשימוש בשיטת סובאדה (לשעבר ארויגו), רפלקסולוגיה וכלים נוספים, כדי לעזור לנשים לחזור לאיזון.
זכרי שהמחזור החודשי שלך הוא סימן לבריאות הכללית שלך אז כדאי לטפל בזה.
מדיטציה חיבור לרחם
מדיטציה חיבור לרחם
כנשים, הרחם היא המרכז שלנו, פיזית ונפשית. הקלטתי מדיטציה קצרה (פחות מ20 דקות) כדי לעזור לך:
- לשפר את היחסים עם מערכת הרבייה שלך
- להתחבר לנשיות שלך
- להתחבר למשאבים שלך
למי מומלץ להקשיב למדיטציה?
- את מנסה להיכנס להריון
- את סובלת מכאבי וסת או כאבי ביוץ
- להירגע ולהתחזק