כאבים ביחסי מין
את לא לבד.
נשים רבות חוות כאב בזמן ולאחר קיום יחסי מין ולמרבה הצער, יש נשים שחוות כאב אחרי כל פעם שהן מקיימות יחסי מין. יתכן שנתנו לך הסבר פיזי ו/ או רפואי לכאב בזמן יחסי מין, אבל יש מקרים בהם לא ברור מה הסיבה לכאב.
בין אם יש לך איבחון ברור או לא באשר לסיבה לכאב, קל לחוש תסכול, חוסר אונים וחוסר תקווה אם את מתמודדת עם הבעיה הזו. היא עלולה להשפיע על מערכת היחסים שלך, הביטחון העצמי שלך וההנאה שלך בחיים.
חשוב לדעת, שגם אם הרפואה הקונבנציונלית לא מספקת הסבר לכאב, זה לא אומר שלא ניתן להפחית או לטפל לגמרי בכאב כדי שתוכלי להנות מחיי מין מספקים.
ראשית, בואי נבחן את ההבדלים בין כאב בזמן קיום יחסי מין לבין כאב לאחר קיום יחסי מין.
כאב בזמן קיום יחסי מין
בדרך כלל הכאב מורגש כאשר אבר מין זכרי (או משהו אחר) מנסה להיכנס לנרתיק. עבור חלק מהנשים, גם חדירה מאוד שטחית כואבת מאוד.
עבור נשים אחרות, החדירה היא בסדר עד שהיא נעשית עמוקה מאוד או חוזרת על עצמה שוב ושוב, כמו שאופייני בזמן קיום יחסי מין.
יתכן שתרגישי שיש תנוחות נוחות בעוד שאחרות כואבות.
מה גורם לכאב בזמן קיום יחסי מין?
שרירים מכווצים ברצפת האגן
רצפת האגן שלך היא מקבץ של שרירים (רצועות) התומכים באיברים שבאגן: הרחם, שלפוחית השתן והמעיים. הרצועות שולטות על שחרור השתן והצואה והן מסייעות בתחושה ובתפקוד המיני. לך יש שליטה על השרירים הללו, אם כי סביר להניח, שכמו אצל רובנו, את מתחילה להתייחס אליהם, רק כשמתחילות בעיות שקשורות אליהם.
אצל נשים, שרירים תפוסים ברצפת האגן יכולים לגרום לכאב בזמן קיום יחסי מין כי רצפת האגן תומכת בכל האיברים בגוף הקשורים ביחסי מין. אם יש איזשהו כאב, הגוף שלך עוד יותר מתכווץ כדי למנוע את הכאב.
רק המחשבה על כאב בזמן קיום יחסים בעבר, גורמת למוח שלך לכווץ עוד יותר את שרירי רצפת האגן כאמצעי הגנה, מה שמוביל לכאב רב יותר.
תרגילי הרפיה יכולים לעזור. אני משלבת בין עיסוי בטן ועיסוי של האגן בטכניקת סובאדה כדי לעזור להרפות את האיזור, לבין שיטות נוספות כגון EFT טאפינג כדי לעזור להפסיק את הדפוס החוזר של יחסי מין – שרירים תפוסים – כאב – שרירים עוד יותר תפוסים.
אנדומטריוזיס
מחקר עדכני מראה שכ 85% מנשים הסובלות מאנדומטריוזיס דיווחו כי הן סובלות מכאב בזמן קיום יחסי מין.
נשים שאובחנו עם אנדומטריוזיס או שיש להן חשד שהן סובלות מאנדומטריוזיס, סובלות מכאב מסוג זה בשל הידבקויות ורקמות אנדומטריאליות המצויות קרוב לנרתיק. כל דחיפה לוחצת אותן וגורמת לכאב.
לעיתים קרובות, כל איזור האגן רגיש וכל זרימה מוגברת של דם (ראי למטה) גורמת לכאב בזמן או אחרי קיום יחסי מין.
כאב לאחר קיום יחסי מין:
יתכן ואת מרגישה כאב מייסר באגן דווקא לאחר קיום היחסים. כשאת מגורה בזמן קיום יחסים, זרימת הדם לאגן מוגברת. הגוף שלך מתכונן ליחסי מין ומייצר נוזל סיכה כדי לסכך את הנרתיק ולאפשר חוויה מינית טובה שאולי תכלול גם אורגזמה.
זרימת דם לאגן לאחר קיום יחסי מין
לאחר קיום יחסי מין, כשאת אמורה להנות מהזוהר שלאחר היחסים, הגוף שלך אמור להפחית את זרימת הדם לאגן ולשלוח את כל הדם חזרה ללב. למרבה הצער, אם זרימת הדם באגן אינה מיטבית, יתכן ותרגישי כאב.
זה קצת כמו פקק תנועה באגן שלך. כל הרכבים האלה זרמו לאיזור, כדי להתכונן לחוויה מינית, אבל עכשיו תפקידם נגמר והם צריכים לשנע את כל הפסולת מהתאים החוצה מהאיזור, הכבישים חסומים והם תקועים.
יתכן מאוד שאת מרגישה עוד תסמינים של זרימה לא טובה (של דם, של הלימפה ושל אנרגיה עצבית) באגן וביניהם וסתות כואבות, כאבי ביוץ, כבדות או כאב לאחר האוכל, עצירות או שלשולים, כבדות או נפיחות באגן סביב תקופת הוסת.
העצב הפודנדלי:
נזק לעצב הפודנדלי יכול לגרום לכאב ולהשפיע על ההנאה מקיום יחסי מין.
העצב הפודנדלי, הוא עצב מרכזי באיזור האגן האחראי על תנועה ומעביר תחושה מאיזור אברי המין.ה
עצב הפודנדלי עובר דרך שרירי רצפת האגן ואחד מתפקידיו הוא להעביר למוח מידע על מגע, הנאה וכאב בנרתיק.
מה יכול להשפיע על העצב הפודנדלי? לחץ על העצב הנגרם מלידות קשות, תאונות או טראומה וניתוחים באגן.
האם אני צריכה להתגבר על הכאב?
לא! כאב זו הדרך של הגוף להגיד לך שמשהו לא בסדר ואני לא מאמינה שאת צריכה להתגבר עליו. אני מאמינה שאת צריכה לקבל עזרה כדי לטפל בגורם לבעיה. אני מקווה שיש לך בן זוג סבלני ואיכפתי שיוכל לתמוך בך בתהליך.
התעלמות מכאב עלולה לגרום למצב להחמיר בטווח הארוך.
מה קורה מבחינה רגשית? או "האם את באמת רוצה לקיים יחסי מין עם האדם הזה?"
הגוף שלך כל כך חכם. עד כדי כך חכם שהוא יודע לפנייך אם את רוצה להיות אינטימית עם מישהו. זו הדרך העדינה שלו לומר לך – " אולי את לא באמת רוצה לקיים יחסי מין עם האדם הזה."
אני יודעת שזה נושא רגיש במיוחד כיוון שיש הרבה נשים במערכות יחסית אוהבות ועם מחוייבות אשר חוות כאבים ביחסי המין. אני לא מדברת עליהן. אני מדברת על נשים שמרגישות מחוייבות לקיים יחסי מין עם מישהו שהן לא באמת רוצות לשכב איתו והגוף שלהן מוחה ומשקף את מה שהן אולי לא מסוגלות להודות בפני עצמן.
תחשבי על זה, אם מישהו שאת לא מכירה ניגש אלייך ועומד לגעת בך, את ככל הנראה תיכנסי למתח ותירתעי בזמן שאת מתכוננת למגע בלתי רצוי. אותו הדבר יכול לקרות ביחסי מין. אם את חושדת שאולי זה נכון לגבייך, אני מציעה לפנות למטפל זוגי מוסמך כדי לדון בדברים ביחד.
איך את יכולה לשפר את המצב?
כשאני עובדת עם מטופלות שסובלות מכאבים בקיום יחסי מין, המטרה שלי היא לשפר את זרימת הדם, לשחרר את שרירי האגן ושרירי רצפת האגן ולהפחית כל מתח או כאב בגב התחתון בעזרת עיסוי בטן ואגן המכונה סובאדה. את יכולה לקרוא על הקשר בין סובאדה לארביגו כאן.
כשאת מגורה מינית, זרימת הדם לאגן מתגברת ואחרי קיום יחסי מין, הדם העודף צריך להתנקז חזרה למחזור הדם הרגיל של הגוף שלך. אם זרימת הדם באיזור איננה טובה, את אולי תחווי יחסי מין ללא כאב, אבל עלולה לסבול מאוד לאחר מכן.
כשיש כאב בנרתיק, הוא יכול לנבוע ממתח ולחץ בכל איזור האגן, ואם נשחרר את האיזור בעזרת עיסוי סובאדה באיזור הבטן והאגן, הרבה פעמים הכאב פוחת משמעותית או אפילו נעלם לגמרי.
בנוסף, העיסוי ישיב את הרחם למיקומו הטבעי וישפר את זרימת הדם לאיזור מה שיהפוך את יחסי המין לחוויה יותר מהנה ומרגיעה. אם הכאב נגרם מאנדומטריוזיס, הסובאדה יכולה להפחית את הכאב ואי הנוחות בזמנים שונים במהלך החודש כמו גם כאבים הקשורים ביחסי מין.
אנחנו הרבה יותר מאשר הגוף הפיזי שלנו בלבד. אני מקדישה זמן רב בטיפולים שלנו לדבר על הרגשות שלך ולעזור לך למצוא דרכים לשחרר רגשות שליליים ולאט לאט לשפר את הביטחון העצמי שלך ואת מערכת היחסים שלך בזמן שאנו עובדות יחד.
אני משלבת בין תמציות צמחים (פרחי באך ותמציות צמחים ארצישראליות), דמיון מודרך וטאפינג (טכניקות לשחרור רגשי), כיוון שהם כולם שיטות יעילות לתמיכה בנשים.
אני מטפלת הוליסטית ואני פה כדי לעזור לך!
אני אוהבת לעזור לנשים להתגבר על האתגרים הניצבים בפניהן בתחום הפוריות ובתחומים אחרים הקשורים במחזור החודשי, בהריון, בוסת ו/או חרדה.
אני מטפלת בנשים באמצעות טכניקות של עיסוי בטני ועיסוי רחם הידועות בשם סובאדה (Sobada), (שבעבר נקראו טכניקות ארביגו של עיסוי בטני של המאיה) ורפלקסולוגיה.
אני גם מטפלת EFT טאפינג מומחית ואני עובדת עם נשים על סוגיות נקודתיות סביב חרדה, מתח ודיכאון.
אני מלמדת מודעות לפוריות כדי לעזור לנשים להכיר יותר טוב את גופן ולשפר את סיכוייהן להרות או למנוע הריון באופן טבעי.
אני גרה במודיעין, ופה אני מקדישה את זמני לסייע לנשים במשך השנים הפוריות שלהן, במהלך הריון, בתקופת חידלון הוסת שלהן ובמצבים הורמונאליים שונים. טיפולים גופניים (עיסוי ורפלקסולוגיה), מתקיימים בקליניקה שלי במודיעין, אבל טיפולי EFT טאפינג ולימודי מודעות לפוריות, יכולים להתקיים באופן מקוון או פנים אל פנים.
את יכולה לקרוא עוד על התחומים שלמדתי בלינק הזה.
עדויות:
גם בקטגוריה…
אדנומיוזיס
המודעות לאדנומיוזיס והאיבחון עלה מאוד השנים האחרונות, אבל עדיין יש תחושה שזוהי האחות החורגת של ה אנדומטריוזיס שמתעלמים ממנה. מהי אדנומיוזיס? אדנומיוזיס הוא מצב שבו רקמה שבאופן רגיל מצפה את רירית הרחם גדלה לתוך דפנות הרחם. הרירית שאינה במקומה, ממשיכה להתנהג כרגיל –...
כאב באגן
אחת הסיבות העיקריות, בגינן נשים עם אנדומטריוזיס פונות אלי היא כדי להקל על הכאב באגן שהשתלט להן על החיים. אני שמחה לספר שהצלחתי לעזור לנשים רבות להפחית את הכאב ולפעמים אפילו לנטרל לגמרי את הכאב באגן. אולי את חושדת שיש לך אנדומטריוזיס או אדנומיוזיס. אני מעודדת אותך...
פריון
אולי את יודעת כבר זמן מה שיש לך אנדומטריוזיס, אבל עכשיו את רוצה להיכנס להריון. אולי מעולם לא שמעת על אנדומטריוזיס, אבל הרופא שלך אמר שאולי זו הסיבה לכך שאת מתקשה להיכנס להריון. בעוד אנדומטריוזיס יכולה לפעמים להקשות על כניסה להריון, יש נשים רבות שהצליחו להרות באופן...
מה זה אנדומטריוזיס?
אנדומטריוזיס הינו מצב שבו רקמה הדומה לרירית הרחם שבדרך כלל מצפה את פנים הרחם, גדלה מחוץ לרחם. ברוב המקרים, צברי תאים אלה של רירית הרחם נמצאים באיזור השחלות, החצוצרות ובדופן האגן. במקרים נדירים, רקמת רירית הרחם נמצאה ליד הריאות ואפילו במוח. הרקמה דמויית רירית הרחם...